Меню сайту
Міні-чат

Відео дня             



Ще відео >>>

           ПОГОДА          

GISMETEO: Погода по г.Вишневое

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Січень » 8 » Вишнівській молоді – доступне житло!
16:34
Вишнівській молоді – доступне житло!

Вишнівській молоді – доступне житло!

 

Житлова проблема в сучасній Україні існує довгі роки, проте економічна криза спричинила до небувалого її загострення. Будівництво державного житлового фонду сьогодні майже не здійснюється, а те, що будували комерційні забудовники – призупинене. Все менше житла в країні вводиться в експлуатацію, тому реальних шансів на отримання безкоштовного житла всі ті, хто зараз на квартирній черзі, практично не мають.

Як не прикро, сьогодні приблизно третина населення міста Вишневого проживає у незадовільних житлових умовах. Особливо непокоїть житлова незабезпеченість нашої молоді, адже відсутність власних помешкань сьогодні є чи не головною причиною зволікання молодого покоління зі створенням сім’ї, а отже – з забезпеченням міста молодими спеціалістами, формуванням молодіжної соціальної інфраструктури у Вишневому, відтворенням та приростом населення.

         Зарадити проблемі можна зусиллями самої громади: через розвиток системи молодіжних житлових комплексів (МЖК) та створення на їх основі  передових об’єктів соціальної інфраструктури (дитсадків, шкіл, медустанов, культурно-розважальних закладів тощо), діяльність яких спрямована на максимальну реалізацію творчого, інтелектуального та професійного потенціалу молоді.

Вирі­шення житлових проблем молоді шляхом створення МЖК сьогодні охопило всі регіони України і сприяє задоволенню житлових потреб значної кількості молодих сімей. Головним завданням МЖК є забезпечення доступним і якісним житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян шляхом залучення їх праці й кош­тів – як власних, так і через механізм пільгових безоп­латних субсидій та довгострокових кредитів – на будівництво житла. Свою діяльність молодіжні житлові комплекси здійснюють на принципах господарського розрахунку, самоокупності й самофінансування. Вони залучають до виконання робіт спеціалізовані організації та їхніх працівників або проводять ці роботи власними силами. Молода громада, згідно законодавства України (Закону України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку моло­ді в Україні", Постанови Кабінету Міністрів "Про вдоско­налення шляхів розвитку молодіжного житлового будівництва"  та „Положення про молодіжні житлові комплекси”) має право самостійно розробляти і затверджувати програму своєї виробничо-господарської діяльності, формувати титульні списки нових будівель, визначати розмір фондів оплати праці при будівництві житла; створюва­ти і ліквідовувати власні будівельні товариства, під­приємства торгівлі, спортивно-оздоровчі об'єкти тощо.

Квартири в будинках МЖК надаються відповідно до укладених договорів з урахуванням виконання норми трудової чи фінансової участі громадян та молодих сімей. При цьому з набуттям права власності на нову квартиру, молода сімя автоматично стає учасником ОСББ – Об'єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку МЖК, чим раз і назавжди убезпечує себе від диктату комунальних служб, неякісних послуг та необгрунтованого зростання тарифів. Люди стають повновласними господарями і розпорядниками свого житла. Молодіжні житлові комплекси самі здійснюють реконст­рукцію, капітальний ремонт і утримання житла і тих об'єктів соціально-культурного, побутового, спортивно-оздоровчого, виробни­чого й торговельного призначення, які працюють на території комплексу.

МЖК – це доступна, прозора й ефективна форма самоорганізації громади, це також – практика всієї цивілізованої Європи. Тому, за ними майбутнє. Вишнівська громада потребує таких змін, тому „Фронт змін” спільно з вишнівчанами буде відстоювати право наших мешканців на гідний рівень життя та комфортне соціальне середовище. За нами – правова, консультативна та ресурсна допомога. За громадою – політична воля до позитивних змін у рідному місті. Будуймо наше майбутнє разом!

 

Голова Вишневого міського

осередку «Фронт Змін»                                       Сергій Костина

 

Переглядів: 830 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту


Народная агитация за Яценюк Арсений Петрович 



Портал 
г.Вишневого!


Copyright MyCorp © 2024