Меню сайту
Міні-чат

Відео дня             



Ще відео >>>

           ПОГОДА          

GISMETEO: Погода по г.Вишневое

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 18 » Коли влада понад усе
22:21
Коли влада понад усе

Коли влада понад усе

 

Чим довше Тимошенко не визнає перемогу Віктора Януковича, тим більше скидається на те, що вона хоче залишитися при ньому прем'єром. Обізнані джерела стверджують, що в кулуарах знову заговорили про  коаліцію "ПРіБЮТ" та поділ країни на двох.

 

Непереконлива перемога на президентських виборах Віктора Януковича, за якого проголосувала всього третина українських виборців, спонукає його до пошуку порозуміння з іншими політичними таборами. Публічно він оголосив про початок переговорів щодо створення нової коаліції в парламенті. Серед потенційних союзників спікери ПР назвали і НУ-НС, і КПУ, і Блок Литвина. Втім, як стверджують обізнані джерела у фракції БЮТ, в секретному режимі відновлено переговори про злиття двох олігархічних груп – ПР і БЮТ – в одну парламентську коаліцію "Соборності і стабільності".

 

Непрямим підтвердженням такого ходу подій є те, що Юлія Тимошенко затягує з визнанням результатів виборів, прагне їх оскаржити і тим самим максимально знівелювати легітимність нового президента. Все це робиться під личиною боротьби з фальсифікаціями в східних і південних регіонах, які під час другого туру голосування  начебто організували регіонали. Утім дивним видається одна з останніх заяв лідера парламентської фракції БЮТ Івана Кириленка про необхідність продовження конституційної реформи.

 

Відомо, що у фракції БЮТ в парламенті всього 153 багнети. В той час, як для конституційних змін необхідно мати 300 мандатів. Елементарна арифметика показує, що без фракції ПР про жодні реформи Основного закону і мови бути не може. Отже, БЮТ дав чіткий сигнал, що готовий на все, аби Тимошенко залишити в кріслі прем’єра. В даному разі зрозуміло, що такий сценарій потрібен насамперед БЮТ, оскільки інакше щонайменше 50 депутатів їхньої фракції перебіжать на сторону президента Януковича.

 

Олії у вогонь додає ще й російський фактор. Москва починає відверто диктувати свої вимоги. У цій ситуації в Януковича зв’язані руки, оскільки в кулуарах парламенту вже на всю гуляють чутки про те, що Кремль начебто поставив йому ультиматум – залишити Тимошенко на посаді глави уряду. Таким чином Путін-Медвєдєв вбивають одразу двох зайців. По-перше, роблять Януковича залежним від Тимошенко, підриваючи його авторитет в очах виборців. По-друге, захищають від перегляду газові угоди між "Газпромом" та "Нафтогазом України", які цілеспрямовано ведуть українську економіку до катастрофи, а Україну – до підриву і подальшої втрати своєї незалежності.

 

Іншими словами – Януковичу сьогодні не позаздриш, оскільки він стоїть перед надважким вибором, який  складається з двох лих. Або терпіти Тимошенко в уряді, або ж посваритися з Кремлем, тим самим одразу відкинувши головну свою передвиборну обіцянку про покращення відносин з Росією та їх пріоритетність в його зовнішній політиці.

 

Тимошенко грає професійно і цинічно. Паралельно з кремлівським сценарієм про закріплення її в прем'єрському кріслі вона публічно відновлює перемовини з фракцією НУ-НС, аби лише не допустити їхньої участі в коаліції з ПР. Звісно, що робиться це все, щоб затягти час, а потім своїх номінальних союзників по "демократичній коаліції" поставити перед фактом уже готового "ПРіБЮТу". Адже недаремно один із БЮТівських юристів Святослав Олійник (близький до Андрія Портнова, якого пов’язують теплі стосунки з "батьком" торішньої конституційної змови Віктором Медведчуком, заявив, що Тимошенко може лишитися прем'єром лише в тому разі, коли вступить в коаліцію з ПР. Цю ж тезу повторює ще один політолог, близький до Тимошенко, Олексій Гарань. Він відкрито заявляє, що ПР і БЮТ мають об'єднатися заради "еволюційних реформ".

 

Все це свідчить про цілеспрямовану роботу, скеровану на те, аби за будь-яку ціну лишитися у владі. Історія показує, що заради влади Тимошенко готова на все. Після того, як вона назвала Януковича своїм ворогом, вона може швидко змінити риторику і завтра він буде їй мало не братом, якого вона готова задушити в своїх обіймах.

 

Торік на Трійцю 7 червня, коли Віктор Янукович вийшов з переговорів про створення коаліції з БЮТ, Юлія Тимошенко звернулася до народу з такими словами: "Я не шкодую, що така спроба (створення коаліції ПР і БЮТ – прим.) була. Я не припиню спроб об'єднання країни і всіх політичних сил. Я вірю, що ми це (коаліцію ПР і БЮТ – прим.) обов'язково зробимо після президентських виборів". Адже, за її словами, об’єднання ПР і БЮТ це шанс "захистити країну від глобальної світової біди, від вбивчої фінансово-економічної кризи". Крім того, переконана прем’єрка, це шанс переписати Конституцію, яка "дисбалансує владу" і "сіє анархію". Нині і криза, і чинна Конституція нікуди не поділись. Як і цинічні плани Тимошенко.

Переглядів: 764 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту


Народная агитация за Яценюк Арсений Петрович 



Портал 
г.Вишневого!


Copyright MyCorp © 2024