Меню сайту
Міні-чат

Відео дня             



Ще відео >>>

           ПОГОДА          

GISMETEO: Погода по г.Вишневое

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 21 » Арсеній Яценюк наполягає на встановленні нової дати місцевих виборів за новими правилами
19:26
Арсеній Яценюк наполягає на встановленні нової дати місцевих виборів за новими правилами

Арсеній Яценюк наполягає на встановленні нової дати місцевих виборів за новими правилами

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк наполягає на тому, щоб Верховна Рада призначила нову дату місцевих виборів. Він вніс до парламенту проект постанови, яким пропонується призначити вибори на неділю, 31 жовтня 2010 року та проводити їх за відкритими списками кандидатів у депутати.

Проект Постанови «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (за відкритими списками кандидатів у депутати)» зареєстрований у Верховній Раді за номером 6077-1.


Лідер «Фронту Змін» вважає, що в країні «повинно відбутися перезавантаження влади, і починати треба з влади на місцях». «Вибори за нинішнім законом не призведуть до оновлення влади. Тому треба починати зі зміни виборчої системи – з переходу до відкритих списків кандидатів у депутати», - переконаний Арсеній Яценюк.

Політик зауважив, що відмінивши місцеві вибори, Верховна Рада не просто порушила Конституцію України – вона позбавила громадян однієї з небагатьох реальних можливостей впливати на владу. «Країна дійсно опинилася в складній соціально-економічній і політичній ситуації. Однак жоден привід не може виправдати відміну чергових виборів у демократичній країні», - підкреслює він.

У пояснювальній записці до проекту постанови Арсеній Яценюк зазначає, що відмінивши свою постанову про призначення місцевих виборів на 30 травня 2010 року, Верховна Рада створила правову невизначеність у діяльності органів місцевого самоврядування. Крім того, таке рішення парламенту не відповідає Конституції у частині встановлених строків обрання депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, вибори яких повинні бути проведені у 2010 році. Така невизначеність із строками проведення місцевих виборів, йдеться у документі, негативно відображається на міжнародному авторитеті України, оскільки належне функціонування місцевого самоврядування є однією з умов становлення правової держави та формування громадянського суспільства».

Арсеній Яценюк вважає за необхідне проведення місцевих виборів за відкритими списками кандидатів у депутати. Для цього політик пропонує внести на розгляд Верховної Ради узгоджений проект Закону «Про внесення змін та доповнень до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (щодо запровадження на місцевих виборах відкритих списків кандидатів у депутати)». Окрім того, фінансування організації та проведення чергових місцевих виборів потрібно передбачити в Державному бюджеті України на 2010 рік, якого наразі ще немає.

Враховуючи необхідність узгодження та внесення на її розгляд зазначених законопроектів і сесійність роботи Верховної Ради, Арсеній Яценюк вважає найбільш оптимальною датою проведення чергових місцевих виборів 31 жовтня 2010 року.

Рада політичної партії «Фронт Змін» звертається до депутатів Верховної Ради України з вимогою негайно підтримати постанову Арсенія Яценюка, призначити дату проведення місцевих виборів і забезпечити конституційне право громадян на волевиявлення.

http://arseniy.org

Переглядів: 608 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту


Народная агитация за Яценюк Арсений Петрович 



Портал 
г.Вишневого!


Copyright MyCorp © 2024